Werkwijze

  • Mogelijkheid voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek vóór een inschrijving.
  • Tussen de 30 en 34e week van de zwangerschap kom ik langs voor een intakegesprek.
  • Als je gedurende de zwangerschap vragen hebt, mag je mij altijd even bellen. Na 16.00 uur ben ik meestal bereikbaar.
  • Ik neem een eigen baby weegschaal mee, zodat je die niet hoeft te huren.
  • Om je zorg altijd te kunnen garanderen, werk ik nauw samen met andere zelfstandige collega’s. Mocht ik door overmacht toch niet kunnen, dan neemt één van mijn collega’s de zorg over. Je bent dus altijd verzekerd van goede kraamzorg!

 

Thuisbevalling

Wanneer je thuis gaat bevallen dan zal de verloskundige bij de laatste centimeters van de ontsluiting contact met mij opnemen. Ik assisteer de verloskundige en zorg ervoor dat alles wat nodig is klaargezet wordt. Als de baby geboren is, verzorg ik (samen met je partner) jou en je baby. Ik houd de eerste uren nauwlettend jullie gezondheid in de gaten en ik zorg ervoor dat jullie de eerste uren die je als gezin samen bent, goed doorkomen. 

‚Äč

Ziekenhuisbevalling

Als je bent bevallen in het ziekenhuis, dan kom ik bij thuiskomst naar jullie toe. Afhankelijk van het tijdstip, blijf ik de hele dag of 3 uur om te zorgen dat jullie weten wat je moet doen in de nacht.

 

Vergoeding

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Daarnaast betalen jullie een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage van € 4,60 per uur.
Als jullie aanvullend of extra aanvullend verzekerd zijn, is de kans groot dat jullie deze eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden van jullie zorgverzekeraar.